CURS FILM DE ANIMATIE CLASICA 2D

“Animateca Junior”
MODULUL I
Categorii de vârstă: 7 – 18 ani și peste
Cursul este structurat pe 12 săptămâni, o întâlnire pe săptămână.

Mai tineți minte Creionul fermecat? Și pe Petrică, baiatul care, ori de cate ori avea o problemă și era trist, se pomenea cu piticul care-i aducea creionul fermecat și toate necazurile dispăreau? Creionul fermecat dădea viață oricărui desen creat de Petrică și astfel toate problemele își găseau calea spre rezolvare. Iar piticul?… piticul era magic, desigur.

Animația este o artă care seamănă cu piticul lui Petrică; o gramatică a fanteziei pe care cu toții ar trebui s-o stăpânim, ca să evadăm din propriile limite, să ieșim din capitivitatea spațiului și timpului pe care nu le vom putea niciodata stăpâni. Universul nostru interior pe care nu întotdeauna îl putem descrie în cuvinte poate prinde viață exact așa cum îl vedem cu ochii minții. Animația este tratată ca o extensie a vieții, și prin urmare, lucrurile și trăirile care nu pot fi exprimate în cuvinte sunt exprimate prin imagini în mișcare.

Întâlnirea cu animația poate fi întâlnirea cu propriul tău univers, poate fi începutul alegerii celei mai fanteziste profesiuni sau poate fi sfârșitul căutării unor soluții, aceași căutare care-l întrista și pe Petrică, înainte să-l cunoască pe piticul magic.

##

#Dacă înțelegi principiile de bază ale animației, înseamnă că te poți exprima și transmite emoții, sentimente, bucurii, tristeți.
#Dacă reușești să faci singur un film de animație înseamnă că poți visa să împărtășești universul tău cu alții. Și mai înseamnă că singur poți face ce n-ai fi crezut vreodată.
#Daca ajungi să te poti exprima prin desen și să-l transformi în mișcare, înseamnă că poți să depășești multe momente tensionale sau conflictuale, pentru că animația are și efect terapeutic.

###

#Înveți de la reprezentanți de seamă ai animașiei contemporane românești. 
#Inveți cu cei mai buni mentori, fiindcă suntem o echipa întreagă și împreună avem o tolba de experiențe de învațare provocatoare pe care ți le dăruim cu bucurie.
#Te familiarizezi cu produsele software folosite la cele mai îndrăgite filme.
#Lucrezi cu materiale de calitate și cu cea mai performantă aparatura folosita în producția de animație.
#La final, te vei bucura să pleci acasă cu propriul film de animație, gândit, creat, produs și desăvârșit de tine, cu un kit de animație, și cu un feedback din partea echipei de traineri . (text Dorothéa Ionescu)

Asociația UMA ED ROMÂNIA va pune la dispoziția cursanților toate materialele și dispozitivele necesare realizării unui film de animație: pupitre de animație, lămpi, computere pentru montaj, scanner,  hârtie A3 și A4, caiete, creioane, ascuțitori, radiere, tempera, pensule, plastilină, instrumente muzicale, etc).

Pentru  INSCRIERI si mai multe detalii va rugam sa ne contactati prin e-mai: umaed_office@yahoo.com 

Momentan nu se fac inscrieri. Vom reveni cu detalii.

 [facebook_like_button]