CURS FILM DE ANIMATIE CLASICA 2D

“Animateca Junior” – CURS FILM DE ANIMATIE CLASICA 2D  MODULUL I
Categorii de varsta: 7 – 18 ani si peste
Cursul este structurat pe 12 saptamani, o intalnire pe saptamana.

Mai tineti minte Creionul fermecat? Și pe Petrica, baiatul care, ori de cate ori avea o problema si era trist, se pomenea cu piticul care-i aducea creionul fermecat si toate necazurile dispareau? Creionul fermecat dadea viata oricarui desen creat de Petrica si astfel toate problemele isi gaseau calea spre rezolvare. Iar piticul?… piticul era magic, desigur.

Animatia este o arta care seamana cu piticul lui Petrica; o gramatica a fanteziei pe care cu totii ar trebui s-o stapanim, ca sa evadam din propriile limite, sa iesim din capitivitatea spatiului si timpului pe care nu le vom putea niciodata stapani. Universul nostru interior pe care nu intotdeauna il putem descrie in cuvinte poate prinde viata exact asa cum il vedem cu ochii mintii. Animatia este tratata ca o extensie a vietii, si prin urmare, lucrurile si trairile care nu pot fi exprimate in cuvinte sunt exprimate prin imagini in miscare.

Intalnirea cu animatia poate fi intalnirea cu propriul tau univers, poate fi inceputul alegerii celei mai fanteziste profesiuni sau poate fi sfarsitul cautarii unor solutii, aceasi cautare care-l intrista si pe Petrica, inainte sa-l cunoasca pe piticul magic.

##

#Daca intelegi principiile de baza ale animatiei, inseamna ca te poti exprima si transmite emotii, sentimente, bucurii, tristeti.
#Daca reusesti sa faci singur un film de animatie inseamna ca poti visa sa impartasesti universul tau cu altii. Si mai inseamna ca singur poti face ce n-ai fi crezut vreodata.
#Daca ajungi sa te poti exprima prin desen si sa-l transformi in miscare, inseamna ca poti sa depasesti multe momente tensionale sau conflictuale, pentru ca animatia are si efect terapeutic.

###

#Inveti de la reprezentanti de seama ai animatiei contemporane romanesti. Trainer principal este Alexandru Buzea, Director Artistic Vast Animation Production. „Ducu face animatie de cand se stie.”
#Inveti cu cei mai buni mentori, fiindca suntem o echipa intreaga si impreuna avem o tolba de experiente de invatare provocatoare pe care ti le daruim cu bucurie (doi animatori si un psihoterapeut).
#Te familiarizezi cu produsele software folosite la cele mai indragite filme.
#Lucrezi cu materiale de calitate si cu cea mai performanta aparatura folosita in productia de animatie.
#La final, te vei bucura sa pleci acasa cu propriul film de animatie, gandit, creat, produs si desavarsit de tine, cu un kit de animatie, si cu un feedback din partea echipei de traineri . (Dorothéa Ionescu Vanau)

Asociatia UMA ED ROMANIA va pune la dispozitia cursantilor toate materialele si dispozitivele necesare realizarii unui film de animatie: pupitre de animatie, lampi, computere pentru montaj, scanner,  hartie A3 si A4, caiete, creioane, ascutitori, radiere, tempera, pensule, plastilina, instrumente muzicale, etc).

Pentru  INSCRIERI si mai multe detalii va rugam sa ne contactati prin e-mail sau telefonic:  rodicabuzoianu@yahoo.com, 0744.48.76.26

 [facebook_like_button]