Tabără de psihoterapie pentru adulți ”REtrăiește”

Simți că viața personală și /sau relațională nu mai este așa cum îți dorești? Problemele te copleșesc? Soluțiile pe care le-ai încercat nu au funcționat? Simți nevoia unei resetări departe de zgomotul orașului și a problemelor de zi cu zi și chiar departe de cei dragi pentru câteva zile?

Tabăra ”REtrăiește” te invită să iei parte la o experiență unică în mijlocul naturii, alături de alte persoane care se confruntă cu provocări și probleme asemănătoare cu ale tale.

Te vor acompania în această călătorie de transformare individuală:tabara
– Un cadru natural de o frumusețe aparte! Vei locui într-o pensiune înconjurată de munți, pe malul unui râu, în care poți auzi cântul păsărilor și al greierilor și sunetul apei curgătoare de munte!
– Doi profesioniști cu experiență în însoțirea psihologică
– O experiență unică de simplitate, compasiune și empatie!

Ce facem?
Ne cunoaștem, locuim și petrecem timp împreună, pregătim și împărțim masa, colaborăm între noi la sarcini, experimentăm echilibrul dintre corp, minte și spirit, participăm la sesiuni de terapie de grup, în grupuri mici sau individual, împărtășim propriile sentimente și obiective, ne încorporăm în natură, îmbinând continuu învățarea cu odihna, distracția și starea de bine.

Informații:
Durată: 29 august – 3 septembrie 2022

Locația: Săticul de Sus, comuna Rucăr,  județul Argeș, Satul face parte din Rezervația Naturală Piatra Craiului și se află la o altitudine medie de aproximativ 900 m. Clima este recomandată atât pentru refacerea după diverse boli severe, cât și în stări de epuizare fizică, psihică și emoțională.

Număr maxim de participanți: 12 persoane

Cazare: 5 nopți de cazare în sat, pe malul râului Dâmbovița, între Munții Iezer-Păpușa și Piatra Craiului

Mese: 3 mese/zi, cafea, ceai, gustări, desert, fructe
Dacă aveți o dietă vegetariană sau aveți o indicație medicală pentru un anumit regim alimentar, vă rugăm să specificați în formuarul de înscriere.

Contribuție: 1850 lei/ adult.  Această sumă cuprinde 35 de ore de psihoterapie și activități în natură, cazarea și trei mese pe zi, fără transport. Putem organiza, la cerere, pentru persoane din același oraș, transportul până la locația taberei sau transportul între Câmpulung Muscel și locația taberei. Avans pentru reținerea locului: 250 RON.

FORMULAR DE ÎNSCRIERE

Programul taberei:
– ora 9:00, mișcare fizică în aer liber: exerciții de respirație, stretching de întărire musculară, exerciții pe grupe musculare, cura Kneipp pentru activarea circulației – mers și/sau alergare în picioarele goale pe pajiștea plină de rouă …
– ora 9:30 mic dejun pregătit în comun
– ora 10:30 -12:00 sesiune de psihoterapie, exerciții ghidate, discuții libere
– masa de prânz gătită în comun în aer liber (la pirostrie în tuci)
– siestă, lectură, plimbări de grup în natură, vizitarea obiectivelor turistice din zonă (Cheile Dâmbovicioarei, Peștera Dâmbovicioara, Barajul Pecineagu, …)
– ora 17:30 – 19:00 sesiune de psihoterapie, exerciții ghidate, discuții libere
– ora 19:30 cina gătită în comun înaer liber (grătar). Gulașul gătit la ceaun are o aromă unică!
– 20:00 program comun: jocuri și activități de grup, seară de film, seară de dans, ateliere interactive

Ce să aduci cu tine:
– încălțăminte pentru drumeție și ploaie, pelerină de ploaie, umbrelă.
– o haină sau un pulover gros și o pereche de pantaloni lungi, în această zonă montană diminețile și serile pot fi mai reci.
– echipament sportiv, izopren, soluții împotriva insectelor, creme de protecție solară, șapcă/ pălărie, medicamente conform nevoilor personale.
– asigurare medicală pe toată perioada taberei

Maricela Petra Măriuț, psihoterapeut cu o experiență internațională de peste 20 de ani în lucrul cu persoanele de diverse vârste și medii culturale. Ca și abordare psihoterapeutică, preferă abordarea integrativă holistică, aducând învățări din experiențele interumane din diversele domenii în care a activat: social, medical, cultural, spiritual și psihologic. Psihoterapeut cu formarea de bază în hipnoză clinică, relaxare și psihoterapie ericksoniană, și-a completat de-a lungul anilor formarea profesională în diverse școli precum cea experiențială, artterapia, logoterapia, psihoterapia de grup, psihoterapia traumei, etc. A lucra cu omul, atât în interacțiunea de grup cât și în cea individuală, reprezintă pentru ea a pătrunde într-un spațiu sacru, spațiu în care nu putem pătrunde decât  „descălțându-ne sandalele din picioare”. Consideră că taberele de psihoterapie în mijlocul naturii, departe de civilizația urbană, oferă un spațiu special de interacțiune umană și de reconectare cu sine, cu celălalt și cu întreaga creație.(https://www.facebook.com/Psihoterapeut.Maricela.Mariut)

Rodica Buzoianu, medic, psihoterapeut, manager cultural și președinte al Asociației UMA ED ROMÂNIA. O perioadă a activat ca medic în tratarea dependențelor, într-o unitate de sănătate mintală, unde alături de terapia medicamentoasă exista o nevoie imperioasă a serviciilor de psihoterapie în procesul de vindecare și schimbare pe termen lung. Și-a completat studiile cu o formare în hipnoză clinică, relaxare și terapie ericksoniană, și lucrează în prezent ca psihoterapeut pentru adult, copil și familie. A ales o pregătire complementară în medicină,  psihoterapie și cultură pentru că este interesată să înțeleagă sănătatea și boala într-o manieră adaptată complexității ființei umane. În domeniul cultural, prin colaborări cu diferiți artiști, a inițiat o serie de proiecte de cercetare aplicată asupra utilizării creativității și a gramaticii limbajului audiovizual pentru a crea un răspuns al persoanei dincolo de capacitatea directă de percepție a acesteia. Mai mult de două decenii de experiență profesională în lucrul individual dar și de grup (ateliere, tabere, simpozioane de creație) cu beneficiari vulnerabili, din medii defavorizate sau aparținând minorităților etnice. De-a lungul timpului, ea a însoțit mii de copii, adolescenți și tineri în parcursul lor existențial și cel profesional. Preferă să lucreze în echipe pluridisciplinare, alături de artiști, medici, psihologi, logopezi, psihoterapeuți, asistenți sociali, profesori. Lista poate continua cu alte și alte categorii de oameni.

© 2022 Asociația UMA ED ROMÂNIA . Toate drepturile rezervate