ATELIER DE BENZI DESENATE I COMICS WORKSHOP

La Sighetu Marmației am invitat-o pe Andreea Chirică să coordoneze un atelier de benzi desenate la Liceul Tehnologic ”Marmația”, eveniment organizat în cadrul proiectului ”The Future of Memory. Educating about yesterday for a better tomorrow” cofinanțat de Comisia Europeană prin programul ”Europa pentru Cetățeni„/ Europe for Citizens Programme – Componenta 1 Memorie istorică europeană – 2018. Mulțumim Andreea, mulțumim elevilor care au depășit toate așteptările, mulțumim cadrelor didactice implicate, mulțumim partenerilor locali.

Trainer Andreea Chirică
Participanți: 20 de elevi de la Liceul Tehnologic „Marmația”
Profesori coordonatori: Director Prof. Adriana Ioana Vescan, Prof. Mariana Răileanu
Credit foto: Mircea Ilaș
Parteneri locali: Tarbut Sighet Foundation, LTM – Liceul Tehnologic Marmația


Link Photos

Banda desenată// ANDREEA CHIRICĂ este ilustrator și autor de bandă desenată. A publicat primul roman grafic „The year of the pioneer” în 2011, cu care a participat la Comicon New York și Barcelona. A publicat recent bandă desenată în The guardian și a colaborat în multiple rânduri cu revista DOR și Scena9.  A participat la expoziția internațională ComiXConnection, a expus la MNAC în cadrul expoziției “Shrinking Cities”, la Muzeul Bucureștiului, la Salonul European de Bandă Desenată 2016, Centrul de Artă Mora, Creart si Visual Kontact Cluj. “Home Alone”, cea de-a doua ei carte a fost selecționată pentru expoziția principală din cadrul “Romanian Design Week” si a castigat premiul pentru ilustratie in cadrul „Cele mai frumoase carti din Romania” în 2017. Publică (aproape) un desen pe zi

Acest atelier a fost realizat în activitățile proiectului ”The Future of Memory. Educating about yesterday for a better tomorrow”/ „Viitorul Memoriei. Înțelegând trecutul pentru un viitor mai bun”, proiect co-finațat de Uniunea Europeană în cadrul programului ”Europa pentru cetățeni” – Memorie istorică Europeană 2018.

© 2019 Asociația UMA ED ROMÂNIA . Toate drepturile rezervate