Expoziție SinCronic 2016 Cazinoul Constanța

Expoziție: 1.1: 21 – 23 octombrie, Cazinoul Constanța. Numărul total de vizitatori s-a estimat ca fiind de peste 4000 de persoane.

Expoziția a fost formată din: 12 obiecte de ceramică sculturală/ monumentală, sunet în caști pentru fiecare lucrare, structură arhitecturală adaptabilă celor trei spații de expunere, film documentar proiecție/plasmă, 11 artiști prezenți în expoziție, text de sală, catalog de expoziție, cartoline de sală, afiș.

Descriere: Artistul a fost pus în scenă, performându-și propriul rol de artist-autor al lucrării din fața publicului, mediind astfel un al doilea strat al practicii colaborative, de data aceasta cu vizitatorul. Artistul ca autor și publicul în calitate de co-autor au contribuit astfel la crearea unui nou spațiu de cercetare artistică și socială, care să permită reconfigurarea percepției audio-vizuale asupra contextului spațio-temporal. Expunerea de tip instalațional a facilitat contextul în care obiectul de ceramică sculpturală / monumentală, arta video, artistul și publicul s-au întâlnit într-un traseu performativ, de conștientizare a stimulilor și a reacțiilor individuale.

© 2016 Asociația UMA ED ROMÂNIA . Toate drepturile rezervate