ATELIER DE FILM UMA IAȘI 2006

Atelier de film UMA Iași (6 – 13 iulie, 2006)

În prima parte a lunii iulie, a avut loc atelierul de creație video „Un minut de adolescență” la sediul Centrului Diecezan Caritas Iași, Str. Sărăriei, Nr. 134. La acest atelier au participat 21 de copii și adolescenți, cu vârste cuprinse între 9 -17 ani. Au fost realizate 5 filme video de un minut și zece exerciții preliminare.

Trainers:
Conf.univ. Sorin Botoșeneanu, Catedra Imagine de Film și Televiziune, UNATC București
Asist.univ. Iulia Murgu, Catedra Multimedia, Sunet, Montaj, UNATC București
dr. Rodica Buzoianu, coordonator psihologistic
Studenți : Marius Bulai, Roxana Rotaru, Vasilica Oncioaia
Maricela Mariuț (sr. Petra) , coordonator local Caritas Iași
Voluntari: Petronela Trifaș, student la Facultatea de Teologie Romano-Catolică specialitatea Asistenta Socială, Andreea Carmen Popa – psiholog.

Descrierea activităților:
Copiii, proveniți din medii diferite, au reușit sa lucreze în echipa într-un timp foarte scurt. Confruntarea situațiilor proprii cu cele ale altor copii pentru a descoperi mai multe perspective în privinţa unei situații date sau trăite. Tehnica de învățare s-a bazat pe experimentul cu camera de fotografiat și de filmat. Copii au recurs la imaginație în scopul generării de noi rezultate utile și eficiente.

Rezultate: 5 filme de un minut și 12 exerciții preliminare

Instituţii participante:
Centrul de Plasament “Sf. Iosif” Caritas Iași; Biroul de Asistență Socială Caritas Iași; BACH – Caritas Iași ; Asociația Creștin-Umanitară Slujirea Vieții ; Fundația Holt-Filiala Iași; Liceul Teoretic “Miron Costin” Iași, Școala “Gheorghe I. Bratianu” Iași ; DGASPC Iași – Centrul de Plasament”Tătărași”.

Partener local: Centrul Diecezan Caritas Iași

Sponsori: Revovabis, iStyle România

[facebook_like_button]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *