ATELIER DE FILM UMA ORADEA 2007

ATELIER “Un minut de adolescenţă”

Oradea 3 – 9 august, 2007

La începutul lunii august a avut loc atelierul de creaţie video „Un minut de adolescenţă”, la sediul Facultăţii de Teologie Greco-Catolică Departamentul Oradea – str. Parcul Traian, nr. 20. La acest atelier au participat 20 de adolescenţi şi tineri cu vârste cuprinse între 12 şi 20 ani.

Aceştia au fost asistaţi în permanenţă de profesionişti în domeniul audiovizual: Effie Weiss, video artist Sandberg Institute Amsterdam, Neil Colţofeanu, editor imagine FAV, Anca Berlogea, regizor Signis România şi Maxim Thomas Alexandru student la Facultatea de Teatru si Film – Universitatea Babeş Bolyai Cluj. Coordonatorul proiectului a fost dr. Rodica Buzoianu.

În cele şapte zile participanţii au fost iniţiaţi în tehnicile filmării digitale, scrierea unui scenariu, crearea unui storyboard, editarea materialului filmat, toate etapele necesare producerii unui film de un minut. Ei au fost pe rând actori, regizori, operatori şi editori învăţând să lucreze atât individual, cât şi în echipă.

Rezultate: 19 filme de un minut


Picioare                                            Another Love Story

”Ping Pong”, un film de Florina Albu

Enikő Mihuţ (17 ani) a renunţat din motive personale să-şi realizeze filmul. Ea a scris o povestire. Titlul povestirii: „Viaţa unui tomberon” „Eu sunt un tomberon şi în fiecare zi în mine se aruncă diferite gunoaie. Sunt oameni care umblă cu mâinile prin mine, aruncă în mine sau dacă găsesc ceva de care au nevoie, scot din mine şi duc acasă…. Nu am de ce să mă plâng, pentru că ştiu că în mine este gunoi.” … Rămâne ca fiecare să-şi imagineze acest film.

Organizator: Asociaţia Signis România

Parteneri la nivel naţional:
Unicef România şi Federaţia Organizaţiilor Neguvernamentale pentru Copil

Partener local: Episcopia Greco-Catolică de Oradea. Coordonator local Pr. Doru Popovici

Institutii participante:
DGASPC Bihor
Asociaţia Down Oradea Romania
Liceul Teologic Greco – Catolic Oradea
Colegiul Naţional “E Gojdu” Oradea
Colegiul Naţional “Mihai Eminescu” Oradea
Asociaţia Caritas Eparhial Oradea
Şcoala Nr. 195 Bucureşti
Şcoala Nicolae Bălcescu Nr. 8 Oradea
Liceul Teoretic „Aurel Lazăr” Oradea
Liceul de Artă Oradea
Oratoriul Don Orione
Facultatea de Teatru Oradea

Finanţator: Unicef Romania şi Episcopia Greco-Catolică de Oradea, Federaţia Organizaţiilor Neguvernamentale pentru Copil prin Programul PROCOPIL

Sponsor: istyle România

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *