ATELIER DE FILM UMA la PENITENCIARUL RAHOVA 2009

Creatori de film in Penitenciarul Rahova

                In perioada 27 martie – 3 aprilie 2009, a avut loc atelierul de creatie video “Un minut de adolescenta” – UMA – organizat de Asociatia Signis Romania in parteneriat cu Penitenciarul de Maxima Siguranta Rahova si Stranger Festival.

Timp de opt zile, 24 de tineri privati de libertate au invatat sa-si puna in imagini propriile ganduri, sentimente, intamplări din viata lor. Participantii, au fost pe rând scenarişti, regizori, cameramani, actori şi editori. Echipa de coordonatori a fost formata din: Napoleon Helmis – regizor, Serban Georgescu – editor, Amir Borenstein – artist video, Rodica Buzoianu – consilier psihologic.

La Clubul din incinta Penitenciarului a avut loc Prezentarea celor 21 de filme de un minut realizate a avut loc la Clubul din incinta Penitenciarului. Alături de tinerii realizatori au fost prezenti la eveniment, specialişti media, specialişti din domeniul protectiei sociale şi studenţi de la Facultatea de Sociologie si Asistenta Sociala.

„Căutaţi esenta acestui atelier dincolo de felul de a scrie şi dincolo de cuvinte … de ce nu, chiar patrundeti in subconstient caci uneori constientul poate avea margini … nu neaparat in cautarea unui raspuns sau in cautarea a ceva anume….” (cuvintele unui tanar participant)

Finantatori: Fundatia Cultural Europeana din Amsterdam si Fundatia Renovabis din Germania.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *