ATELIER DE FILM UMA la PENITENCIARUL RAHOVA 2009

Creatori de film în Penitenciarul Rahova

                În perioada 27 martie – 3 aprilie 2009, a avut loc atelierul de creație video “Un minut de adolescență” – UMA – organizat de Asociația Signis România în parteneriat cu Penitenciarul de Maximă Siguranță Rahova și Stranger Festival.

Timp de opt zile, 24 de tineri privați de libertate au învățat să-și pună în imagini propriile gânduri, sentimente, întâmplări din viața lor. Participanții, au fost pe rând scenariști, regizori, cameramani, actori și editori. Echipa de coordonatori a fost formată din: Napoleon Helmis – regizor, Șerban Georgescu – editor, Amir Borenstein – artist video, Rodica Buzoianu – manager și consilier psihologic.

La Clubul din incinta Penitenciarului a avut loc Prezentarea celor 21 de filme de un minut realizate.  Alături de tinerii creatori au fost prezenți la eveniment, specialiști media, specialiști din domeniul protecției sociale şi 200 de studenți de la Facultatea de Sociologie și Asistență Socială.

„Căutaţi esența acestui atelier dincolo de felul de a scrie și dincolo de cuvinte … de ce nu, chiar patrundeți în subconștient căci uneori conștientul poate avea margini … nu neaparat în căutarea unui răspuns sau în căutarea a ceva anume….” (cuvintele unui tânăr participant)

Finantatori: Fundația Culturală Europeană din Amsterdam, Fundația Renovabis din Germania.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *