UmaFilm I 2006 – 2012

Program Național de Educație Culturală Preuniversitară și Dezvoltare personală

UMA, cunoscut sub numele de „Un minut de adolescență”, cu un istoric de 10 ani, este primul și singurul program național de educație culturală non-formală prin limbaj audiovizual, care se adresează persoanelor aflate în situatii de risc sau apartinand minoritatilor culturale.

Implementarea acestui program  a început în 2005, cu întâlnirea dintre regizorul Anca Berlogea (Ana Boariu) președintele Signis Romănia, doamna Elisabeta Bostan, regizor și profesor la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică “I. L. CARAGIALE”, și Rodica Buzoianu, medic la secția Toxicomanii, a Spitalului Clinic de Psihiatrie “Prof. Dr. Al. Obregia”. Fiecare avea o experiență proprie în munca cu copii, adolescenți și tineri, și convingerea că FILMUL este un limbaj universal care poate deveni un instrument de formare, comunicare și schimbare a mentalităților.

Scopul programului UMA a fost de la început, să sprijine integrarea sistematică a unor noi forme de educație audiovizuală în rândul adolescenților și tinerilor, cât și implicarea artiștilor profesioniști în câmpul educației preuniversitare. Pe termen lung, programul și-a propus promovarea unui curent de etică culturală prin integrarea filmului în domeniul protecției și educației elevilor din România.

Istoricul programului UMA
2005 – 2009
Asociatia Signis Romania
2010 – 2012
Asociația UMA ED ROMÂNIA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *